Inrijden / correctie

Inrijden

Ook voor het laten inrijden van uw (jonge) IJslander kunt u bij Jantine terecht. Met rust en vertrouwen, afgestemd op het leertempo, wordt het paard wegwijs gemaakt in alle facetten van de ontwikkeling tot een fijn rijpaard.

 

Het paard is ingereden als het stil blijft staan bij het opstijgen, de ruiter kan dragen, de link kan leggen van stemcommando’s naar zit-, been- en teugelhulpen, alle gangen die het van nature aanbiedt op afroep kan scheiden en op eigen benen loopt. Dit traject neemt meestal 2 a 3 maanden in beslag. Daarna heeft het paard een rustperiode van circa 2 maanden (in de kudde) nodig om alle nieuwe informatie goed te kunnen verwerken. Mocht het paard uit zichzelf nauwelijks tot geen tölt aanbieden, is het raadzaam om pas na deze rustperiode te starten met het intölten.

 

Correctie

Wanneer de basis tussen paard en ruiter door welke reden dan ook niet goed is, kunnen problemen ontstaan. Bijvoorbeeld door een stressvolle  ervaring waardoor het vertrouwen tussen paard en ruiter is beschadigd. Ook kan het zijn dat er problemen zijn ontstaan met het aanleren van bepaalde oefeningen. In deze en vergelijkbare gevallen kan training en correctie door Jantine uitkomst bieden. Na de correctietraining pakt Jantine de draad verder op met de ruiter om de vertrouwensband tussen paard en ruiter weer te herstellen en/of de rijtechnische problemen op te lossen.